top of page

KDO JE LUCIA ?

Ahoj, jmenuji se Lucia, žena, které nelze vybrat nálepku. Pokud byste přece jen chtěli, vypadala bych jako můj třináctiletý počítač, polepená z každé strany. Ano, dentální hygiena je moje profese a hobby, ale zdaleka ne taková, jakou si představujete.

Vždy mě přitahoval nadstandard a pojem kvalita. V jídle, vztazích, myšlení, ve službách, za které platím, ve všem kolem sebe. Očekávám ji, a proto ji také poskytuji.

A co je kvalita? Z mého pohledu, pro každého něco jiného, prostě příliš subjektivní téma. Jednoznačně lze řícI, že by měla naplnit moje potřeby a ideálně i přinést přidanou hodnotu, abych se k ní vrátila i příště.


Letos jsem se rozhodla přestat o kvalitě snít, ale naplno ji žít. A tak jsem se ocitla ve své vlastní ordinaci v Pštrossově ulici, kde mám k dispozici tolik času, kolik je potřeba, protože i díky němu jsem schopna lépe dosáhnout úspěšný výsledky. Říká se, že pod tlakem vznikají diamanty, ale v tomto případě jde o klam. Člověk si pouze uvědomí, třeba to, čeho je nebo není schopný a kde má svoje hranice. A to se mi stalo.


Ordinace Dentální hygiena Lucia Nemcová je místo, kde prodávám kvalitu a zážitek, který vás donutí přemýšlet:)


Pracuji z 98 % ručně- kyretami, a to je přidaná hodnota péče, které se už nehodlám vzdát na úkor ošetřeného množství pacientů za den. Kyretami není možné obsloužit stejný počet lidí jako je tomu u ultrazvuku, s kterým mám podstatně menší dosah a cit.


Ano, někdo může namítat, že kyrety jsou „old school“ a moderní technologie vedou, avšak pravdu hledejme někde uprostřed:). V tomto případě jsem ráda za tradiční metodu, která mě při práci osvobodila od kvantity.

Každý pacient dostane tolik času, kolik jeho stav požaduje, abychom se společně přiblížili k dokonalosti. Žádné rychlé, nešetrné a hlavně neosobní jednání na 45 minut, kde jsem si stěží zapamatovala pacientovo jméno nebo dokonce obličej.


Při ručním ošetření, kde jsou nástroje pravidelně šetrně broušené a ostřené, netrpí ani pacient, ani ruka ošetřujícího protože se nevyvíjí tlak. V průběhu ošetření pacient vnímá jak procházím každý zub jednotlivě ze všech 4-5 stran x přibližně 28 zubů.

Nastává zvědomění toho kde a jak je potřeba doma „pracovat“ na tom, abychom nalezli stav rovnováhy, kde se pacient zbaví krvácení dásní nebo stádia, kde zánět prošel na vazivovou a kostní tkáň obklopující zub- parodontitídy. Protože odstraňujeme příčiny a ne následky, takto stabilně – bez problémů se pacienti sami vrací, protože i Ferrari se přece pravidelně servisuje:).


Za svoji ordinaci a mnohem více spokojených stávajících i nových pacientů vděčím své múze Janě Norkin, DiS., které neviditelný meč ( nebo kyreta?:D) nade mnou visí každý den . Její nadhled a profesionalita v našem oboru jsou tou nejlepší motivací pokračovat touto cestou dál. Moje nástroje dnes pracují s milimetrovou přesností i díky jejímu Periostaru a cenným radám!



Vděčná Lucia Nemcová, DiS.


129 zobrazení0 komentářů
bottom of page